Wybierz kategorie
Zwierzęta żyjące w lesie żywią się tym co znajdują w naturze, w ich diecie nie ma zatem nawozów, antybiotyków, hormonów wzrostu i substancji chemicznych oddawanych do pasz.
Ich mięso jest delikatne, lekkostrawne i chudsze niż mięsa zwierząt rzeźnych.
Ze względu na niską kaloryczność, małą ilość tłuszczu a dużą białka polecamy je czworonogom z nadwagą.
Dziczyzna jest bogata w witaminy, szczególnie te z grupy B, a także minerały, tj.: - wapń i fosfor dla zdrowych kości, - magnez, - żelazo, które jest łatwo przyswajalne a ilość dużo wyższa niż w wieprzowinie, wołowinie i drobiu.
Racica daniela
Racica dzika
Racica jelenia
Racica sarny
ścięgna Achillesa jelenia
Skóra dzika
Skóra jelenia
Skóra sarny
Wątroba jelenia
Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera